EXCALIBUR
CZUB - KONFIG
CZUB - ESHOP

Potravina ideální na dlouhé výpravy? Jerky!

 20. 05. 2018      kategorie: Survival      0 bez komentáře

Sušení je jeden z nejstarších a nejlepších způsobů úpravy jídla pro dlouhodobé skladování. Tuto metodu znali již staří Egypťané pro skladování různých potravin. Téměř k dokonalosti to ovšem dovedli až Indiáni. Maso totiž jednoduše sušili na sluníčku.

gusto_na_cesty_01

Navíc se zachováním maximální dávky energie při minimální hmotnosti. Sušené maso jim tak usnadňovalo jejich kočovný život spojený s dlouhým putováním. Dnes se k jerky vracíme jako k energeticky vydatné a zdravé potravině, která je naprosto ideální na dlouhé výpravy a pobyty v přírodě.

Maso do extrémních podmínek

U všech venkovních aktivit potřebuje lidské tělo hodně energie. Především pak na dlouhých výpravách a v extrémních situacích. Maso je jeden z přirozených a dostupných zdrojů kvalitních proteinů pro lidské tělo.

gusto_na_cesty_02

Díky nízkému procentu tuků je nejen chutné, ale i zdravé, a díky vysokému obsahu bílkovin i výživné! Ve spojení s otužováním a pohybem na čerstvém vzduchu také významně přispívá ke zvýšení obranyschopnosti. Další výhodou jerky jsou skladovací možnosti vhodné do extrémních podmínek ať při sportu, nebo prostě někde, kde není dostupné běžné stravování.

gusto_na_cesty_03

Poctivá výroba

Pokud chcete vsadit na opravdu kvalitního a poctivého výrobce sušeného masa, sáhněte po pardubické značce Fine Gusto, která vyrábí produkty jen z toho nejkvalitnějšího hovězího a krůtího masa. Díky tomu si můžete vychutnat skvělou chuť masa bez použití dochucovadel, jen se špetkou soli. Zvolit ale můžete také kořeněné jerky.

gusto_na_cesty_04

Společnost Fine Gusto má na výběr z několika různých variant. Ideální jsou pak tzv. trail mixy – směsi sušeného masa, oříšků a sušeného ovoce. Sušené maso doplní vydanou energii, cukry z ovoce pomohou zmírnit únavu a semínka dodají potřebné tuky, aby byla strava vyvážená.

Více informací o kvalitním sušeném mase lze získat na www.finegusto.cz

 Autor: Redakce

Komentáře